Stigfinnarna 12–15 år

Hej och välkommen till Stigfinnarna

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Stigfinnarna är Hässelby Scoutkårs äventyrarscoutsavdelning. Äventyrarscout är man i tre år (åk 6-8). Scouterna gör mycket tillsammans i sina patruller. De tar mycket eget ansvar och patrullerna planerar bl.a. egna hajker.

Vår avdelning har som mål att våra scouter på helt egen hand ska kunna planera och gå ut på en hajk. Det innebär allt från resor, matplanering, navigation till att ta hand om eventuella skador.

Vi har våra möten på onsdagar kl 19:00-21:00
Kläder efter väder

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Eller så gör ni som äventyrarscouterna Piraterna och bestiger ni Kebnekaise!

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Mail: stigfinnarna@hasselbyscout.se

Rop

På vår stig i skog och mark,
kämpar vi i alla lägen.
Gruppen gör den svage stark,
kunskap lär oss finna vägen.
För jord.
För eld
För vatten.
Stigfinnarna!

Stigfinnarna

Alexander Skog

Ansvarig ledare Stigfinnarna, Materielansvarig
askog55@gmail.com Mobil: 073-846 35 68