Smygarna 8–9 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Vi är en spåraravdelning som har möten på torsdagar klockan 18.30 till 20.00. Våra patruller heter …

Spårare är man när man går i årskurs två och tre i skolan. Om du är nyfiken på vad vi gör, så kom ner på ett av våra möten och hälsa på.

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Avdelningens rop:

Vi syns inte
vi hörs inte
men vi finns ändå
SMYGARNA

Hälsodeklaration

Lappen kan fyllas i på datorn men måste lämnas som papper.
Endast ickemedicinska detaljer kan komma att göras om till digital form.
För nya scouter kan denna lapp komma att användas för medlemsregistrering.

Smygarna

Ledare Smygarna